Połączenie świeżego ananasa z warzywami tworzy wyjątkową
kompozycję smakową.
Taką surówkę można spożywać do dowolnego drugiego dania
obiadowego, jak też jako osobną smaczną przekąskę. Jak przyrządzić surówkę z
warzyw i ananasa? Nic prostszego. Oceńcie sami.
Skład:
1 czerwona papryka
kilka pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych
1 sałata rzymska
3 plastry ananasa
1 łyżeczka sosu z granatu
1 łyżka octu jabłkowego
1 gałązka selera naciowego
Wykonanie:
Paprykę, pomidorki, sałatę i seler naciowy opłukać pod
bieżącą wodą. Paprykę przekroić, oczyścić z ziaren i pokroić w drobną kostkę.
Sałatę porwać rękoma na małe kawałki. Seler naciowy pokroić. Ananasa obrać ze
skóry i pokroić w drobne cząstki. Wszystkie składniki przełożyć do półmiska,
skropić octem jabłkowym, sosem z granatu, dokładnie wymieszać i gotowe do
spożycia. Jeśli ktoś lubi można odrobinę posolić.
Witaj ciepło Basiu, jaką pyszną sałatkę proponujesz, musze ją koniecznie robić, dziękuję za przepis i za inspirację do zdrowego stylu życia
OdpowiedzUsuńpozdrawiam Ciebie ciepło
Polecam Moniko. Jest smaczna i pasuje do różnych dań. Smacznego :)
OdpowiedzUsuń