piątek, 16 lutego 2018

Surówka z warzyw i ananasa



Połączenie świeżego ananasa z warzywami tworzy wyjątkową kompozycję smakową.

Taką surówkę można spożywać do dowolnego drugiego dania obiadowego, jak też jako osobną smaczną przekąskę. Jak przyrządzić surówkę z warzyw i ananasa? Nic prostszego. Oceńcie sami.

Skład:
1 czerwona papryka
kilka pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych
1 sałata rzymska
3 plastry ananasa
1 łyżeczka sosu z granatu
1 łyżka octu jabłkowego
1 gałązka selera naciowego

Wykonanie:
Paprykę, pomidorki, sałatę i seler naciowy opłukać pod bieżącą wodą. Paprykę przekroić, oczyścić z ziaren i pokroić w drobną kostkę. Sałatę porwać rękoma na małe kawałki. Seler naciowy pokroić. Ananasa obrać ze skóry i pokroić w drobne cząstki. Wszystkie składniki przełożyć do półmiska, skropić octem jabłkowym, sosem z granatu, dokładnie wymieszać i gotowe do spożycia. Jeśli ktoś lubi można odrobinę posolić.

2 komentarze:

  1. Witaj ciepło Basiu, jaką pyszną sałatkę proponujesz, musze ją koniecznie robić, dziękuję za przepis i za inspirację do zdrowego stylu życia
    pozdrawiam Ciebie ciepło

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam Moniko. Jest smaczna i pasuje do różnych dań. Smacznego :)

    OdpowiedzUsuń